Kotletky z jehněčího masa s artyčoky
30 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžíceMáta
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 50mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceOlej chilli
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené jehněčí kotletky (bez kosti) potřeme jemně chilli olejem. Oloupané stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. Z omytých rozmarýnových a mátových snítek si otrháme lístky a posekáme je nadrobno, každé zvlášť. Nakládané artyčoky v oleji scedíme z nálevu a necháme v sítu okapat.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme česnek téměř dozlatova. Pak přidáme kotletky, artyčoky, rozmarýn, snížíme teplotu a pečeme z jedné strany 1 minutu. Maso s artyčoky obrátíme a pečeme další minutu. Vše osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přilijeme víno, posypeme mátou a pečeme 3 minuty. Poté znovu vše obrátíme a pečeme další 3 minuty.
- 3Upečené kotletky dáme na předehřáté talíře, obložíme je artyčoky, vše přelijeme výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.