Kotlety plněné vejci
125 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60mililitrůOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůBujón hovězí
- 20mililitrůHořčice
- 1lžičkaMouka bramborová
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 3plátkyŠunka dušená
- 600gramůVepřové kotlety
- 1kilogramBrambory vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
52 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme.
- 2Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena.
- 3Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření.
- 4Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.