Kotlety plněné vejci

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
52 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme.
  • 2
    Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena.
  • 3
    Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření.
  • 4
    Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.