Kotlety s pivem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 80mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10gramůSolamyl
- 60gramůStrouhanka
- 500gramůBramborová kaše
- 5kusůVepřové kotlety
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety u kosti nařízneme, mírně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, do rozšlehaných vajec, ve kterých budeme kotlety namáčet, přilijeme pivo, přisypeme solamyl a trochu strouhaného sýra. Dobře promícháme a kotlety v takto upravených vejcích namočíme. Nakonec obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
- 2Takto obalené kotlety usmažíme v rozpáleném sádle a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 2. 2017
Kotlety s pivem
Asi jsem měla velké kotlety, protože ingredience na obalení a usmažení mi nestačily ani náhodou. Ale pro aspoň trošku zkušenou kuchařku nebude doplnění strouhanky atd. problém. Maso je ochucené dobře, pivo do vajíčka na obalování dávám téměř vždycky, sýr méně často a bylo to s ním dobré. Hodnotím kladně.