Kotlety smažené v pivním těstě
45 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka.
- 3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v připraveném těstíčku.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zvolna z obou stran usmažíme, až jsou měkké a mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Kotlety smažené v pivním těstě
Plátky masa smažené v těstě alá bramborák jsou u nás oblíbené. Nejčastěji dělám kuřecí plátky nebo uzené maso. Kotletky je nutné prosmažit opravdu zvolna a dlouho, aby maso dobře změklo. Ale pak je to dobrota, ke které nám stačila už jsem zelenina 🙂
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Kotlety smažené v pivním těstě
...už jen zelenina... omlouvám se za překlep 😬