Kotlety telecí podávané s humrem
220 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kotlety
- 2kusyMrkev kořen
- 250gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůTymián čerstvý
- 250gramůFazole červené
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusCitrony
- Na ragú z artyčoků
- 1kusŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůArtyčoky
- 1lžičkaKari koření
- 100gramůHumr
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
52 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Osolíme a opepříme telecí kotlety, přidáme k nim snítku tymiánu. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm prudce opečeme. Přichystáme si pekáč, do něhož vložíme bylinky a vlijeme olej. Z pánve přeložíme maso na pekáč a přilijeme k němu i výpek z pánve. Předehřejeme si troubu na 175°C. Pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 3 hodiny.
- 2V době pečení masa si nachystáme zeleninu. Oškrábeme mrkve a nastrouháme je na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej a vhodíme na ni nudličky mrkve, osolíme, pocukrujeme a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Mrkev restujeme a čekáme, dokud nezačne pouštět karoten. Neměla by ale změknout, měla by zůstat křupavá. Nakonec k ní přihodíme ještě fazolky a zahřejeme je.
- 3Nachystáme si ragú z artyčoků.
- 4Na pánev vlijeme olej, přidáme máslo a zahřejeme. Vsypeme nadrobno posekanou šalotku. Na hrubší kousky pokrájíme artyčoky a vložíme na pánev. Zasypeme kari kořením, zarestujeme a vložíme ještě pokrájené humří maso. Mírně restujeme, zasypeme lehce moukou a vložíme 1 lžíci protlaku. Promícháme a zalijeme smetanou. Dochutíme majonézou.
- 5Brambory si uvaříme doměkka.
- 6Na polovinu si přeložíme pečící papír a vystřihneme z něho souměrný ovál. Rozklepneme si vejce a žloutek si dáme stranou, použijeme pouze bílek. Na obvodě vystřižený ovál lehce potřeme vaječným bílkem. Na 1/2 oválu naskládáme zeleninu a přepůlené brambory a na ně položíme upečenou jehněčí kotletu. Zalijeme ragú z artyčoků. Papír překlopíme na sebe a okraje potřené bílkem stiskneme dohromady, čímž vytvoříme kapsu. Tu přesuneme na plech. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vložíme do trouby a necháme 7 minut zapéct. Jakmile se papír zbarví do zlatova, vyndáme plech z trouby a kapsu ihned přesuneme na talíř. Roztrhneme ji a pokrm podáváme zdobený bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.