Kotlety v bramboráku
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- Na bramborák
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůBrambory
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 6gramůMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
728 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety nakrojíme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
- 2Oloupané brambory nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, případně zředíme trochou mléka. Na pánvi rozpálíme sádlo a naběračkou nalijeme část těsta, položíme opečenou kotletu a zalijeme další várkou těsta. Opečeme dozlatova, obrátíme a opečeme z druhé strany. Takto zpracujeme všechno těsto a kotlety. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.