Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
51 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
122 mg
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať, kopr a pažitku nasekáme najemno, ementál nastrouháme. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2V míse našleháme tavený sýr se žloutky a přimícháme bylinky a strouhaný muškátový oříšek. Kotlety po obou stranách zprudka osmažíme na oleji, poté vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na kotlety navrstvíme bylinkový sýr, posypeme ementálem a v předehřáté troubě necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.