Kotlík s bramborami a treskou
50 min.
Ingredience
- 6kusůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 350gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 250mililitrůVývar rybí
- 700gramůTreska tmavá
- 50gramůBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
9 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví i semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme, odstraníme žebroví a semínka a nakrájíme na drobné kousky.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na něj zeleninu. Podusíme ji, osolíme a opepříme. Vložíme k ní lžičku papriky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a kousky rajčat. Vmícháme ještě rajčatový protlak, zalijeme rybím vývarem a necháme 20 minut vařit.
- 3Tresku nakrájíme na kousky, které propláchneme a osušíme. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme, zasypeme mletou paprikou. Potom je postupně vmícháme do zeleniny a 10 minut vaříme.
- 4Nasekáme lístky bazalky a před podáváním přidáme k pokrmu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.