Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem
55 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceMargarín
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 200gramůSýr ořechový
- 100gramůSmetana ovesná
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůKrakauer - veganská uzenina
- 100gramůSójový jogurt bílý
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém margarínu (2 lžíce) osmahneme nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme na plátky nakrájené brambory (předem vařené ve slupce a oloupané) a vše chvíli restujeme. Okořeníme kmínem, majoránkou a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Zapékací mísu vymažeme lžící margarínu a rovnoměrně do ní rozprostřeme směs z pánve.
- 3Sýr nastrouháme a rozmícháme se sójovým jogurtem a ovesnou smetanou dohladka. Vmícháme nasekanou petrželku.
- 4Uzeninu nakrájíme na plátky a poklademe jimi směs v míse. Zalijeme sýrovou směsí a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.