Kotlíkový guláš s nočky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
  • 3
    Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
  • 4
    Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
  • 5
    Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
  • 6
    Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
  • 7
    Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.