Kotlíkový guláš s nočky
85 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 900gramůBrambory
- 375gramůHovězí maso přední
- 750gramůVepřový bok
- 100gramůTuk
- 40gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůLečo sterilované
- 15gramůFeferony
- 80gramůVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
- 3Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
- 4Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
- 5Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
- 6Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
- 7Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.