Koule z jehněčího masa
25 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůJehněčí maso mleté
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 25gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůZelí čínské
- 1kusPórek
- 2lžíceVoda pitná
- 3decilitryVývar jehněčí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaKari koření
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.
- 2Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.
- 3V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.
- 5Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.