Koule zeleninové s chilli omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.
  • 2
    Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.
  • 3
    Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.
  • 4
    V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.