Koule zeleninové s chilli omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler - nať
- 1lžičkaOregano sušené
- 225gramůArašídy
- 175gramůCizrna konzervovaná
- 1lžičkaDroždí
- 60gramůStrouhanka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOcet vinný červený
- 200gramůRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.
- 2Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.
- 3Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.
- 4V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.