Kozákovský bramborák

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
52 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
403 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme, dáme do mísy a hned je zalijeme horkým mlékem (takto brambory nezčernají).
  • 2
    Přidáme vejce, pepř, majoránku, sůl, drcený kmín, česnek a hladkou mouku. Těsto dobře vymícháme, mělo by být řidší, takže mouku budeme přisypávat postupně. Mouky může být i méně. Nakonec přimícháme škvarky, které jsme si předtím drobně posekali. Na jeden bramborák počítáme jednu naběračku těsta.
  • 3
    V pánvi rozpálíme sádlo, nalijeme na něj jednu naběračku těsta, které pohybem pánve rozlijeme na kruh. Bramborák usmažíme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 23. 10. 2017
Kozákovský bramborák
Jelikož brambory vždy nastrouhám, spíš rozetřu na kaši, tak jsem dala méně mléka. Koření a sůl dávám podle svých zvyklostí a u tohoto receptu jsem ještě dala i méně škvarků. I tak byly v bramborácích krásně cítit a chutnaly nám. I když je to kalorická bomba, tak čas od času...😁