Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, zralá cherry rajčata, lilek, mladé cuketky. Tu rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, pokrájíme na proužky. Z lilku odkrojíme spodek se stopkou, přepůlíme ho podélně, dužinu posolíme (1 lžička) a necháme asi 10 minut "vypotit", poté lilek omyjeme, osušíme a i s cuketkami ho nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Rajčata rozpůlíme. Kozí sýr feta nakrájíme na kostičky. omyté bazalkové listy posekáme nadrobno a odložíme je.
  • 2
    Drobně pokrájenou cibuli dáme na rozpálený olej v hlubší pánvi a za stálého míchání ji zpěníme. Přidáme lilek a pomalu ho smažíme 5 minut, přimícháme papriku, smažíme další 3 minuty a nakonec přidáme rajčata s cuketou. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a pomalu smažíme dalších 6 minut.
  • 3
    Mezitím nalijeme do hrnce vodu, zamícháme do ni sůl, olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme široké nudle, zamícháme, teplotu zmírníme a podle návodu těstoviny uvaříme al dente. Nudle scedíme, necháme okapat a promícháme je v horké pánvi se zeleninou. Těsně před servírováním do horkých těstovin se zeleninou přimícháme fetu s bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.