Krabí krémová polévka
25 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůMartell cognac
- 40gramůMrkev kořen
- 150mililitrůVíno bílé
- 100gramůKrabí maso mražené
- 200gramůRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
897 mg
Cukr
405 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli s mrkví nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mrkev s cibulí, přidáme pokrájenou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list, vše krátce orestujeme. Podlijeme koňakem a vínem a ještě pár minut podusíme. Zeleninu z pánve přelijeme do hrnce, přidáme krabí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
- 2Do polévky vmícháme lžíci másla, vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.