Krabí rýžový salát

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nalijeme do velké pánve 2 lžíce oleje, přisypeme rýži a za častého míchání ji 1-2 minuty smažíme.
  • 2
    Přilijeme vařící rybí vývar, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji na 18-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  • 3
    V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody s oloupanou a pokrájenou cibulí, bobkovým listem, bílým vínem a snítkou omyté petrželky. Vhodíme do hrnce kraba a vaříme ho 8-10 minut.
  • 4
    Kraba vyjmeme, nožem otevřeme krunýř a vybereme zevnitř i z nohou maso.
  • 5
    Korál dáme stranou, maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Omyjeme plátky mořského jazyku, osušíme je a pokrájíme na nudličky. Pokrájíme na kousky uzeného lososa.
  • 6
    Omyjeme petrželku a pažitku, jemně pokrájíme na kousky.
  • 7
    Nalijeme do jiné mísy citronovou šťávu, přidáme po špetce soli a pepře, 5 lžic oleje a vidličkou vymícháme ze všech ingrediencí zálivku. Přidáme rozdrobený korál z kraba.
  • 8
    Rozehřejeme v nepřilnavé pánvi 1 lžíci oleje a osmažíme na něm po obou stranách kusy mořského jazyku, osolíme je a opepříme a přidáme krabí maso. Přidáme též pokrájené maso z uzeného lososa a zalijeme vše polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy.
  • 9
    Vytáhneme rýži z trouby, vmícháme do ní pomocí dvou vidliček zbývající olej, aby se zrnka nelepila k sobě, přemístíme ji do mísy a necháme zcela vychladnout.
  • 10
    Zalijeme ji zbývající zálivkou z oleje a citronové šťávy, přidáme trochu směsi s krabím masem a vše opatrně promícháme.
  • 11
    Navrch dáme zbývající směs, rýžový salát posypeme pažitkou a petrželkou a můžeme ho podávat na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.