Krabí salsa s rajčatovým sorbetem
65 min.
Ingredience
- 3kusyAvokádo
- 400gramůKrabí maso mražené
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSezam - semena
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaMed včelí
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 100litrůVoda pitná
- Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]
- 0,5hrstBazalka
- 1kusCibule
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kilogramRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1kusTymián čerstvý
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
16 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Krabí maso uvaříme ve vodě. Poté v misce smícháme vydlabanou dužinu z avokád, uvařené, nakrájené krabí maso, nadrobno nakrájenou chilli papričku a jarní cibulky, posekaný koriandr, sezamová semínka, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. V jiné misce smícháme olej, rozmačkaný zázvor, med a limetkovou šťávu a touto zálivkou přelijeme směs a zamícháme. Podáváme s rajčatovým sorbetem.
- 2Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]:
- 3Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do jiného hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.