Krakonošovi houbové karbanátky
50 min.
Ingredience
- 3kusyRohlíky bílé
- 1decilitrMléko polotučné
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 7lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 150gramůStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem.
- 2Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance.
- 4V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.