Krakonošovi houbové karbanátky

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem.
  • 2
    Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.