Králičí filet s artyčokovou kaší
45 min.
Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 20gramůPažitka
- 450gramůArtyčoky
- 80mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 80gramůŠalotka
- 180gramůRajčata
- 600gramůKráličí maso
- 30gramůStrouhanka
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem.
- 2Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme.
- 3Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet.
- 4Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.