Králičí filet s artyčokovou kaší

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem.
  • 2
    Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme.
  • 3
    Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet.
  • 4
    Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.