Králičí hřbet po maltsku
85 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůTuk
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůCibule
- 120gramůPórek
- 4stroužkyČesnek
- 30mililitrůOcet jablečný
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 120gramůMrkev kořen
- 1decilitrVíno bílé
- 750gramůKráličí maso
- 120gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, osolíme, opepříme a pomalu
- 2na tuku opečeme. Přidáme kostky mrkve, celeru, kolečka cibule a pórku a podusíme, po 10 minutách přidáme plátky česneku, protlak, bílé víno, ocet, vývar, bobkový list, lžíci másla a necháme zakryté 45 minut dusit. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme a přimícháme do ní lžíci hořčice a dokořeníme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.