Králičí paštika s pivem
205 min.
Ingredience
- marináda
- 3decilitryPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 3kusyPetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusCeler - nať
- 0,5lžičkaNové koření celé
- mleté maso
- 1kusVejce slepičí
- 900gramůKráličí maso
- 3lžícePetržel - nať
- 450gramůVepřová plec
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůPistácie
- 3kusyČesnek
- 0,5lžíceSůl
- obloha
- 1kusSalát kadeřavý
- 1kusCitrony
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
64 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.
- 2Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.
- 3Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.
- 4Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.
- 5Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.