Králičí šarlota
80 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicBrusinky
- 400gramůKráličí maso
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceCréme fraiche
- 4kusyPalačinky
- 1lžíceHořčice
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si celer a brambory nakrájené na menší kousky, necháme vařit ve vývaru se lžící másla a následně rozmixujeme.
- 2Smícháme 4 lžíce brusinek s hořčicí a touto směsí potřeme předem připravené palačinky, srolujeme a nakrájíme na tenké ruličky.
- 3Připravíme si misky (vhodné pro pečení v troubě), které vymastíme a poklademe srolovanými kousky palačinek.
- 4Nakrájené maso osmažíme na oleji. Cibuli a houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
- 5Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku a creme fraiche. Následně rozmixujeme, osolíme a opepříme.
- 6Touto hmotou potřeme rozložené kousky palačinek, přidáme maso a překryjeme zbytkem hmoty. Vaříme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
- 7Závěrem vyklopíme z misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.