Králičí stehna po tyrolsku
70 min.
Ingredience
- 1lžíceRozinky bílé
- 600gramůKráličí stehna
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKoriandr čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyCukr krupice
- 10gramůSkořice celá
- 10gramůCitronová kůra
- 3gramyRozmarýn sušený
- 1decilitrVíno bílé
- 150gramůŠalotka
- 20mililitrůOcet vinný
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 2decilitryVíno červené
- 8kusůRajčata
- 3lžíceOlivy zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Stehna osolíme, opepříme, zasypeme koriandrem a na rozehřátém oleji
- 2zprudka osmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Do výpeku dáme zkaramelizovat cukr, přidáme skořici, z citronu seříznutou omytou kůru, rozmarýn, přelijeme bílým vínem, přidáme oloupané šalotky (nakrájené na čtvrtky) a 5 minut provaříme.
- 4Nalijeme ocet, vývar, červené víno, přidáme osmažené maso, rajčata, rozinky a rozmarýn. Zakryté podusíme 3/4 hodiny.
- 5Nakonec vložíme nakrájené olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.