Králík dušený s rozmarýnem
75 min.
Ingredience
- 1kusKrálík
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 200mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- Na špenát
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
128 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
843 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.
- 2V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.