Králík dušený s rozmarýnem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
128 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
843 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.
  • 2
    V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.