Králík na česneku, citronu a pomeranči
125 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kilogramKrálík
- 1lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut.
- 2Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici.
- 3Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké.
- 4Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.