Králík na česneku, citronu a pomeranči

125 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut.
  • 2
    Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici.
  • 3
    Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké.
  • 4
    Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.