Králík na houbách

165 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
758 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.
  • 2
    Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.
  • 3
    Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.
  • 4
    Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.