Králík na houbách
165 min.
Ingredience
- 2500gramůKrálík
- 700gramůHouby čerstvé
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 300mililitrůVíno bílé
- 700mililitrůVývar telecí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6gramůBobkový list
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyTymián čerstvý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
758 mg
Postup přípravy
- 1Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.
- 2Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.
- 3Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.
- 4Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.