Králík na paprikách
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůBazalka
- 100gramůOlivy černé
- 200gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryVíno bílé
- 130gramůMáslo čerstvé
- 5kusůPaprika zelená
- 2decilitryOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1200gramůKráličí maso
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
64 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme rozehřát máslo s olejem, maso na něm zprudka orestujeme.
- 2Oloupeme a pokrájíme nadrobno cibuli, bazalku, česnek, papriku a rajčata, přidáme k masu, podlijeme vínem, trochou vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme vařit dalších 10 minut.
- 3Servírujeme porci králíka přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.