Králík na rozmarýnu
75 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 800gramůKrálík
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
833 mg
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1V hmoždíři podrtíme česnek se solí, nasekaným rozmarýnem a trochou oleje. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme připravenou marinádou. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a necháme až do druhého dne v lednici marinovat. Následující den králíka osmažíme na oleji, zalijeme vývarem a podusíme do měkka. Nakonec vložíme do rozehřáté trouby a dopečeme bez poklice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.