Králík na víně s rajčaty
140 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůCibule
- 100gramůRajčata
- 5stroužkůČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2gramyBobkový list
- 2gramyHřebíček
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyCukr moučkový
- 1000gramůKrálík
- 25gramůSádlo škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.
- 3Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.