Králík na víně s rajčaty

140 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.
  • 3
    Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.