Králík na zázvoru
120 min.
Ingredience
- Gratinované brambory
- 1lžíceTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka ječná
- 1kilogramKráličí maso
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZázvor celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
48 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme trochu másla a vložíme králičí stehna. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem.
- 2Pečeme v troubě předehřáté na 140C cca 50min.
- 3Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zahustíme moukou, přilijeme smetanu a lehce provaříme, prolisujeme a nakonec přidáme máslo.
- 4Brambory nakrájené na plátky osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a prolisovaným česnekem a v pekáči smícháme se smetanou a strouhaným parmazánem. Pečeme cca 45min při 150C.
- 5Pečená stehna rozdělíme na talíře a podáváme s gratinovanými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.