Králík na zelenině
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůKráličí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůPetržel kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.