Králík na zelenině

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
  • 3
    Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.