Králík nadívaný klobásovou směsí

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
834 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.
  • 2
    Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.