Králík nadívaný klobásovou směsí
75 min.
Ingredience
- 120gramůPancetta
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 50gramůPomeranče
- 250gramůKlobása uzená
- 40gramůChléb konzumní
- 20gramůPomerančová kůra
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1gramChilli koření mleté
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1500gramůKrálík
- 50gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
834 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.
- 2Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.