Králík nadivoko
85 min.
Ingredience
- 7stroužkůČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 3kusyBobkový list
- 4kusyJalovec
- 3kusyHřebíček
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1,5kilogramyKrálík
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
684 mg
Cukr
138 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme a osolíme. Česnek prolisujeme, celé koření rozdrtíme a všechno koření promícháme s česnekem. Směsí potřeme porce králíka, vložíme do pekáče, přidáme kousky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 2Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.