Králík pečený na slanině, česneku a kořenové zelenině

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1233 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
59 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce mladého králíka osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě posypaným pepřem. Troubu si předehřeme na 200°C.
  • 2
    Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme vše na plátky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a necháme odkapat. Polovinu nakrájených plátků vepřové a anglické slaniny poklademe do pekáče, na ně položíme porce králíka, přidáme bobkové listy, nové koření, jalovec, maso podlijeme přibližně 100ml vody, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby.
  • 3
    Po 30 minutách maso obrátíme, mezi porce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme petrželovou a celerovou nať, zbývajícími plátky slaniny poklademe na maso a přilijeme přibližně 100ml vody. Pekáč dáme znovu do trouby a pečeme dalších 30-35 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
  • 4
    Po hodině pečení, když je maso téměř měkké, odkryjeme poklici, maso polijeme výpekem a pečeme do doby, dokud maso nezíská zlatohnědou kůrku. Během pečení nesmíme zapomenout občas maso polévat výpekem, případně podlít vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.