Králík pečený na slanině, česneku a kořenové zelenině
110 min.
Ingredience
- 1kusKrálík
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 3lžíceCeler - nať
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůAnglická slanina
- 3kusyBobkový list
- 5kusůJalovec
- 8kusůNové koření celé
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžícePetržel hladkolistá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1233 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
59 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce mladého králíka osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě posypaným pepřem. Troubu si předehřeme na 200°C.
- 2Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme vše na plátky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a necháme odkapat. Polovinu nakrájených plátků vepřové a anglické slaniny poklademe do pekáče, na ně položíme porce králíka, přidáme bobkové listy, nové koření, jalovec, maso podlijeme přibližně 100ml vody, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby.
- 3Po 30 minutách maso obrátíme, mezi porce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme petrželovou a celerovou nať, zbývajícími plátky slaniny poklademe na maso a přilijeme přibližně 100ml vody. Pekáč dáme znovu do trouby a pečeme dalších 30-35 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
- 4Po hodině pečení, když je maso téměř měkké, odkryjeme poklici, maso polijeme výpekem a pečeme do doby, dokud maso nezíská zlatohnědou kůrku. Během pečení nesmíme zapomenout občas maso polévat výpekem, případně podlít vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.