Králík pečený s bůčkem
150 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 120gramůCibule
- 100gramůRajčata
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůPetržel kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 5stroužkůČesnek
- 300mililitrůVíno bílé
- 2gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 20gramůJíška hotová světlá
- 600gramůBrambory vařené
- 1000gramůKrálík
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, osolíme a opeříme, cibuli rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel i celer na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, bůček bez kosti krájíme na hranolky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme bůček a osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáče, přidáme porce králíka, podlijeme vínem a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, přidáme česnek, rajčata, bobkový list, mletou papriku, zalijeme vývarem a dopečeme. Průběžně podléváme, před koncem pečení zahustíme jíškou.
- 3Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.