Králík pečený s bůčkem

150 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, osolíme a opeříme, cibuli rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel i celer na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, bůček bez kosti krájíme na hranolky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme bůček a osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáče, přidáme porce králíka, podlijeme vínem a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, přidáme česnek, rajčata, bobkový list, mletou papriku, zalijeme vývarem a dopečeme. Průběžně podléváme, před koncem pečení zahustíme jíškou.
  • 3
    Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.