Králík po břeclavsku
55 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí stehna
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůTuk
- 50gramůŠalotka
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 3gramyRozmarýn sušený
- 1stroužekČesnek
- 2decilitryVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Králičí stehna nařízneme podél kosti, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku osmažíme. Osmažená stehna vyndáme a uchováme v teple.
- 2Ve výpeku zesklovatíme jemně pokrájenou šalotku, nakrájený řapíkatý celer, na kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn, drcený česnek. Vrátíme maso, vlijeme červené víno a dusíme zakryté doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.