Králík po Ticinsku
105 min.
Ingredience
- 1,3kilogramyKrálík
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 30gramůŠalvěj sušená
- 30gramůRozmarýn sušený
- 4kusyJalovec
- 5decilitrůVíno bílé
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
522 mg
Cukr
800 mg
Postup přípravy
- 1Králíka nasolíme uvnitř i na povrchu, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do pekáče, jehož dno jsme vyložili plátky másla. Králíka pečeme zakrytého ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Potom přidáme koření, zalijeme vínem a pečeme další hodinu odkrytého, vydatně poléváme výpekem, případně mírně podléváme vodou, aby zůstal šťavnatý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.