Králík po valašsku

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z mladého králíka (hrudí, plec) odblaníme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Každou porci osolíme, posypeme pepřem, pálivou a sladkou paprikou a odložíme asi na 20 minut do chladničky.
  • 2
    Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hříbky nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Petrželku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj slaninu a když se začne smažit, přidáme cibuli s česnekem. Podusíme ji, přidáme hříbky, kmín, bobkový list, promícháme a vše krátce smažíme. Po 5-7 minutách přidáme porce králíka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2-3 dl vody a pod pokličkou dusíme asi 35 minut. Občas promícháme. Když je králík měkký, šťávu podle chuti dochutíme solí.
  • 4
    Porce masa rozdělíme na talíře, přiložíme dušenou rýži, kterou polijeme (i maso) šťávou s houbami, rýži ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.