Králík po valašsku
65 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 800gramůKráličí maso
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůHříbky čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel kudrnka
- 23decilitrůVoda pitná
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z mladého králíka (hrudí, plec) odblaníme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Každou porci osolíme, posypeme pepřem, pálivou a sladkou paprikou a odložíme asi na 20 minut do chladničky.
- 2Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hříbky nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Petrželku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
- 3V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj slaninu a když se začne smažit, přidáme cibuli s česnekem. Podusíme ji, přidáme hříbky, kmín, bobkový list, promícháme a vše krátce smažíme. Po 5-7 minutách přidáme porce králíka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2-3 dl vody a pod pokličkou dusíme asi 35 minut. Občas promícháme. Když je králík měkký, šťávu podle chuti dochutíme solí.
- 4Porce masa rozdělíme na talíře, přiložíme dušenou rýži, kterou polijeme (i maso) šťávou s houbami, rýži ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.