Králík pro faru
90 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1000gramůKrálík
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
- 200gramůAnglická slanina
- 250gramůŠalotka
- 200gramůKompot brusinkový
- 750gramůBrambory
- 6kusůČesnek
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
42 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky.
- 2V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
- 3Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem.
- 4Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.