Králík pro faru

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
42 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky.
  • 2
    V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
  • 3
    Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem.
  • 4
    Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.