Králík s cibulí na víně
75 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůTymián čerstvý
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 1000gramůKráličí maso
- 20gramůOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.
- 3Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.