Králík s cibulí na víně

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.
  • 3
    Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.