Králík s hořčičnou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceHořčice
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceHrozinky
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 800gramůKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.
- 3Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.
- 4Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.
- 5Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.