Králík s kaštany
105 min.
Ingredience
- 650gramůKráličí stehna
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 4decilitryVíno bílé
- 180gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 80gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 10dekagramůSlanina vepřová
- 5gramůRozmarýn sušený
- 1kusBobkový list
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- Kaštanová kaše
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut.
- 2Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme.
- 3Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem.
- 4Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme
- 5vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme.
- 6Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.