Králík s rajskou omáčkou
145 min.
Ingredience
- 5lžicMáslo čerstvé
- 250mililitrůOcet vinný červený
- 250mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno červené
- 6lžicProtlak rajčatový
- 5lžicOlej olivový
- 120gramůAnglická slanina
- 2kusyBobkový list
- 1kusPažitka
- 1,2kilogramyKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
68 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka opláchneme, očistíme, rozdělíme na porce a potřeme rozpuštěným máslem (2 lžíce). Do mísy vložíme porce králíka, přidáme ocet, vodu, stroužek česneku, celer, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme, misku zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc.
- 2Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce.
- 3V pekáči rozpustíme zbylé máslo s olejem a porce králíka ze všech stran dohněda opečeme. Poté ho podlijeme trochou vína a za stálého míchání dusíme.
- 4Pokaždé, když omáčka zhoustne, zředíme ji trochou vína a promícháme. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme celé víno a za občasného míchání dusíme 90 minut. Poté maso vyndáme, odložíme stranou a udržujeme v teple.
- 5K omáčce z vína přidáme rajčatový protlak, přivedeme k varu a mírně povaříme.
- 6Na pánvi osmahneme dozlatova slaninu. Slaninu a bobkový list přidáme k omáčce.
- 7Porce králíka servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme nahrubo nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.