Králík s rajskou omáčkou

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
68 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka opláchneme, očistíme, rozdělíme na porce a potřeme rozpuštěným máslem (2 lžíce). Do mísy vložíme porce králíka, přidáme ocet, vodu, stroužek česneku, celer, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme, misku zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc.
  • 2
    Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a obalíme v mouce.
  • 3
    V pekáči rozpustíme zbylé máslo s olejem a porce králíka ze všech stran dohněda opečeme. Poté ho podlijeme trochou vína a za stálého míchání dusíme.
  • 4
    Pokaždé, když omáčka zhoustne, zředíme ji trochou vína a promícháme. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme celé víno a za občasného míchání dusíme 90 minut. Poté maso vyndáme, odložíme stranou a udržujeme v teple.
  • 5
    K omáčce z vína přidáme rajčatový protlak, přivedeme k varu a mírně povaříme.
  • 6
    Na pánvi osmahneme dozlatova slaninu. Slaninu a bobkový list přidáme k omáčce.
  • 7
    Porce králíka servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme nahrubo nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.