Králík s rozmarýnem na víně

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
56 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
986 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek.
  • 3
    Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku.
  • 4
    Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu.
  • 5
    Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme.
  • 6
    Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.