Králík s rozmarýnem na víně
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1decilitrOlej olivový
- 5decilitrůVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaRozmarýn čerstvý
- 0,25lžičkaMateřídouška
- 1500gramůKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
56 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
986 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky.
- 2V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek.
- 3Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku.
- 4Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu.
- 5Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme.
- 6Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.