Králík v bylinkové omáčce
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 400gramůRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 50mililitrůSherry brandy
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceOříšky piniové
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
- 2V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.
- 3Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
- 4Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.