Králík v čokoládové omáčce
80 min.
Ingredience
- 1500gramůDivoký králík
- 40gramůČokoláda hořká
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno bílé
- 1gramBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 2špetkySkořice mletá
- 60mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme.
- 2Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.