Králík v houbové omáčce

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté sušené houby namočíme asi na 1 hodinu do studené vody (3 dl).
  • 2
    Jeden den odložené maso z mladého králíka (stehna, hřbet) vykostíme, odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme ho, osolíme (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem a obalíme v hladké mouce (10 g).
  • 3
    V hrnci, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa orestujeme dozlatova z každé strany. Poté k masu přilijeme houby i s vodou, ve které jsme je máčeli a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 25-30 minut. Ještě do vývaru přidáme očištěnou cibuli, bobkový list, malou snítku celerové nati a libečku, které svážeme nití (po jedné lžíci) a 4 kuličky nového koření.
  • 4
    V kysané smetaně rozmícháme hladkou mouku a když je králík měkký, vyjmeme koření, snítky bylinek a přimícháme připravenou smetanu. Za stálého míchání povaříme 3-4 minuty, dochutíme solí, cukrem a můžeme přimíchat 1-2 lžičky octa. Nakonec přidáme petrželku, promícháme a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.