Králík v myslivecké omáčce

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
776 mg
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.
  • 2
    Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.
  • 3
    Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
  • 4
    Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.
  • 5
    Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.
  • 6
    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.