Králík v myslivecké omáčce
110 min.
Ingredience
- 800gramůKrálík
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 70mililitrůMalinová pálenka
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 20gramůAnglická slanina
- 50gramůCibule perlová
- 5gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůProtlak rajčatový
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
776 mg
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.
- 2Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.
- 3Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
- 4Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.
- 5Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.
- 6Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.