Králík z Chanii
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrVíno bílé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaOregano sušené
- 5gramůSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1kilogramKráličí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
648 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme a naporcujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a porce masa na něm orestujeme dorůžova. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, skořici, oregano a bobkový list. Nakonec zalijeme vínem a vodou a vaříme, dokud není maso měkké a omáčka vyvařená na minimum.
- 3Porce králíka naservírujeme na talíře polité omáčkou a ozdobíme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.