Krém mascarpone s višněmi
40 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 120gramůRýže loupaná
- 700gramůKompot višňový
- 50mililitrůLikér třešňový
- 1kusSkořice celá
- 6lžicCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůMascarpone
- 500mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
- 2Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
- 3Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
- 4Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.