Krém mascarpone s višněmi

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
  • 2
    Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
  • 3
    Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
  • 4
    Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.